Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry
 Finlands Häradsutmätningsmän rf
     
  Etusivu | Puheenjohtaja | Hallitus | Luottamusmiehet | Koulutus | Kertomukset | Jäsenlehti | Arkisto | Ulosottolaskin | Vanhat karhut ry  
     
 
  Jäsentiedotteet 2020


Palaa arkistoon  
  Suy jäsentiedote 10/2020

08.10.2020  
  JÄRJESTÖT TEKIVÄT OIKEUSMINISTERIÖLLE EHDOTUKSEN PALKKARATKAISUKSI

Kihlakunnanulosottomiehiä edustavat järjestöt ovat jättäneet työnantajalle yhteisen ehdotuksen uudeksi palkkausjärjestelmäksi. Ehdotus sisältää sekä ulosottotarkastajien, että ulosottoylitarkastajien palkkauksen.
Odotamme työnantajan vastausta lähiaikoina.

YHDISTYS VAATINUT MÄÄRÄAIKAISTEN VAKINAISTAMISTA ENNEN UUSIEN YLITARKASTAJIEN REKRYTOINTIA

Pääluottamusmies on käynyt neuvotteluja valtakunnanvoudinviraston kanssa määräaikaisten kihlakunnanulosottomiesten vakinaistamisesta. Neuvotteluissa on käyty läpi 98 määräaikaista virkasuhdetta ja niiden perusteiden lainmukaisuus.
Olemme esittäneet työnantajalle kihlakunnanulosottomiehen virkojen täyttämistä ennen ylitarkastajien rekrytointia avoimen haun kautta.

LUOTTAMUSMIESORGANISAATIO UUDISTUU

Yhdistyksen hallitus on päättänyt uudistaa luottamusmiesorganisaatiota ulosottolaitoksen siirtyessä aluejakoon ja yhden viraston malliin. Syyskokouksessa on tarkoitus valita 1 luottamusmies ja varaluottamusmies jokaiselle viidelle laajantäytäntöönpanon alueelle. Lisäksi valitaan 2 luottamusmiestä ja varaluottamusmiestä perustäytäntöönpanoon. Erityistäytäntöönpanoon valitaan 1 luottamusmies ja varaluottamusmies.

YHDISTYKSEN ALUEKOKOUKSET

Yhdistyksen aluekokoukset pidetään poikkeusolojen takia etäyhteydellä ja uuden aluejaon mukaisesti viidellä laajan täytäntöönpanon alueella. Tilaisuuksissa käydään läpi rakenneuudistuksen tilannetta ja tehdään esitys alueen luottamusmiehestä ja varaluottamusmiehestä yhdistyksen syyskokoukselle.
Luottamusmiehet lähettävät kutsun ja linkin aluetilaisuuksiin.

YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS

Yhdistyksen syyskokous pidetään Helsingin ulosottovirastossa torstaina 19.11.2020 klo 13:00.
Kokousta voi seurata ja keskusteluun osallistua etänä. Kokouskutsu ja tarkemmat ohjeet osallistumisesta lähetetään erikseen.
Opintopäivää ei tänä vuonna järjestetä pandemiasta johtuen.

Lisätietoja: Harri Lepolahti p. 029 56 22845

Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys


 
*   *   *   *   *   *        

  Suy jäsentiedote 3/2020 

13.03.2020  
  VAKINAISTEN VIRKAMIESTEN SIJOITTUMINEN UUDESSA ORGANISAATIOSSA

Laajan täytäntöönpanon aluesuunnittelu jatkuu ja vastuuvoudit ovat saaneet viime viikolla valtakunnanvoudinvirastolta tehtäväksi sijoittaa ulosottoylitarkastajat toimipaikkoihin ja ilmoittamaan toimipaikan rootelialueen.

Lähtökohtaisesti vakinaisessa virassa oleva kihlakunnanulosottomies sijoitetaan siihen toimipaikkaan, mikä on hänen nykyinen virkapaikkansa ja rootelialue muodostetaan tämän mukaisesti.

Tästä voidaan kuitenkin poiketa toiminnallisten tarpeiden perusteella ja jos henkilö itse haluaa muuttaa toimipaikkaansa. SUY edellyttää, että henkilöstön sijoittaminen tehdään alueilla avoimesti ja yhteistoiminnassa.

Tarvittaessa apua ja lisätietoa saa omalta luottamusmieheltä.

VES-NEUVOTTELUT JATKUVAT 26.3.2020

Työnantaja on kutsunut järjestöt jatkamaan palkkaukseen liittyviä ves-neuvotteluja. Osapuolet kokoontuvat seuraavan kerran oikeusministeriössä 26.3.2020. Valtion pääsopimuksen osalta neuvottelut ovat myös käynnissä. Sopimuskausi nykyisen

pääsopimuksen osalta päättyy 31.3.2020. Lisätietoa pääsopimusneuvotteluista löytyy liiton sivuilta www.jhl.fi.

ESITYS ULOSOTTOASETUKSISTA LAUSUNNOLLA

Oikeusministeriö on julkaissut esitykset ulosottoasetuksista liittyen toimipaikkoihin, hallintoon ja ulosottomenettelyyn. Esitykset ovat nähtävissä oikeusministeriön lausuntopalvelussa. Ulosoton nykyiset toimipaikat (64 kpl) säilyvät.

Laajaa täytäntöönpanoa ehdotetaan suoritettavaksi kaikissa toimipaikoissa. Perustäytäntöönpanoa esitetään tehtäväksi kuudella paikkakunnalla (Helsinki, Turku, Tampere, Vaasa, Kuopio ja Oulu). Erityistäytäntöönpano jatkuisi nykyisillä kuudella paikkakunnalla.

Ehdotuksen mukaan Ulosottolaitoksen uudistuksen yhteydessä on myös maksimoitava etätyön edistämistä koskevat ratkaisut valtion henkilöstöpoliittisten linjausten puitteissa sekä edistettävä monipaikkaisen työn tekemisen mahdollisuuksia ulosottolaitoksen eri toimipisteissä.

Ehdotuksessa kiinnitetään lisäksi huomiota ruotsinkielisten palveluihin ja edellytetään koko maassa 18 ylitarkastajalta erinomaista ruotsin kielen taitoa.

Lisätietoja: Harri Lepolahti p. 029 56 22845


 
*   *   *   *   *   *        

  Suy jäsentiedote 

13.03.2020  
  YHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS SIIRTYY

Yhdistyksen hallitus on päättänyt siirtää kevätkokousta myöhemmäksi koronavierusepidemian takia.

Kevätkokouksen oli määrä olla 21.3.2020 liiton keskustoimistolla oikeushallinnon ajankohtaispäivien yhteydessä.

Ajankohtaispäivät on myös peruttu. Uusi kevätkokous järjestetään erillisestä kutsusta.

Koronaviruksen vaikutuksista työn tekemiseen löytyy tietoa liiton sivuilta osoitteesta
https://www.jhl.fi/ajankohtaista/teemat/koronaviruksen-leviamisen-vaikutukset-tyohon/

Valtiotyönantajan on tarkoitus tarkentaa omia ohjeitaan perjantain aikana.

MÄÄRÄAIKAISTEN VIRKASUHTEIDEN PERUSTEIDEN TARKASTAMINEN

Valtion virkaehtosopimus oikeuttaa luottamusmiehen tarkastamaan viraston määräaikaisten virkasuhteiden perusteet.

Pääluottamusmies on valmis käymään läpi kaikkien määräaikaisten kihlakunnanulosottomiesten perusteet ja tarvittaessa neuvottelemaan vakinaistamisesta. Jos haluat omalla kohdallasi perusteiden tarkastamista niin ilmoita siitä pääluottamusmiehelle harri.lepolahti@oikeus.fi

Lisätietoja: Harri Lepolahti p. 029 56 22845


 
*   *   *   *   *   *        

Palaa arkistoon