Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry
 Finlands Häradsutmätningsmän rf
     
  Etusivu | Puheenjohtaja | Hallitus | Luottamusmiehet | Koulutus | Kertomukset | Jäsenlehti | Arkisto | Ulosottolaskin | Vanhat karhut ry  
     
 
  Jäsentiedotteet 2022


Palaa arkistoon  
  Suy jäsentiedote

03.02.2022  
  Jäsentiedote 1/2022 (edustajistovaalit, ves-neuvottelut ja rakenneuudistus)

Tervehdys kailille yhdistyksen jäsenille, virassa oleville sekä Vanhoille Karhuille !

Vuosi 2022 on lähtenyt edunvalvonnan näkökulmasta vilkkaasti liikkeelle. Aktiiveillamme ja neuvottelijoillamme on ollut sopivasti kiirettä yhteisten asioiden parissa erityisesti rakenneuudistuksen toimeenpanoon ja ves-neuvotteluihin liittyen.

Keskustason neuvottelutkin valtion pääsopimuksesta ovat käynnissä ja seuraamme niitä tiiviisti. Tämän osalta valmista pitäisi tulla helmikuun loppuun mennessä, jolloin nykyinen sopimuskausi päättyy. Keskustasolla sovitaan mm. sopimuskauden palkankorotuksista.

ANNA ÄÄNESI KUULUA LIITON EDUSTAJISTOVAALEISSA

JHL:n edustajistovaalit käydään 7.2-1.3.2022. Vaaleissa valitaan liiton ylimmän päättävän elimen edustajiston jäsenet. Edustajistossa on 120 jäsentä ja edustajiston toimikausi on viisi vuotta. Vaaliaineisto on lähetetty äänioikeutetuille jäsenille postitse.

Äänestää voi sähköisesti ja postitse 7.2 alkaen. Yhdistyksemme kuuluu kotipaikan perusteella Etelä-Suomen vaalipiiriin ja yhdistyksen asettamana omana ehdokkaana vaaleissa on puheenjohtaja Harri Lepolahti ehdokasnumerolla 68.

Liitto arpoo kaikkien vaaleissa äänestäneiden kesken 5 kpl 1000 euron lahjakortteja ja 3 sähköpyörää.
Lisäksi oma yhdistyksemme arpoo äänestäneiden yhdistyksen jäsenten kesken 3 kpl 100 euron lahjakortteja.

Lisätietoa vaaleista löytyy liiton sivuilta: https://www.jhl.fi/ajankohtaista/teemat/jhln-vaalit-2022/

Yhdistys kannustaa jäseniä käyttämään ääntään ja osallistumaan vaaleihin.

Perustäytäntöönpanon VES-neuvottelut

Perustäytäntöönpanon ulosottotarkastajien palkkausjärjestelmästä käydään parhaillaan neuvotteluja oikeusministeriön kanssa. Yhdistyksemme neuvotteluryhmässä ja asiantuntijaryhmässä on vahva ulosottotarkastajien edustus.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että ulosottotarkastajille olisi tulossa oma tarkentava virkaehtosopimus ja palkkausjärjestelmä olisi palkkatekijöiltään hyvin pitkälle saman kaltainen kuin ulosottoylitarkastajilla. Viimeksi neuvotteluissa on keskusteltu kokemusosien ja henkilökohtaisen palkanosan kriteereistä. Tehtäväkohtaisen palkan tasosta on myös keskusteltu ja tehty laskelmia sen pohjalta.

Palkkausjärjestelmän valmistelu ja neuvottelut ovat sujuneet siinä määrin myönteisissä merkeissä, että tarjouksestakin päästään todennäköisestikin keskustelemaan lähiaikoina. Kun neuvotteluratkaisu syntyy, yhdistyksen jäseninä olevat ulosottotarkastajat saavat jäsenkokouksessa päättää sopimuksen hyväksymisestä / hylkäämisestä.

Ulosottolaitoksen rakenneuudistus

Ulosoton rakenneuudistus merkitsi 1.12.2021 siirtymistä yhden viraston malliin (Ulosottolaitos) ja sitä, että kihlakunnanulosottomiehen tehtävät jaettiin kahdelle eri virkamiesryhmälle, ulosottoylitarkastajat ja ulosottotarkastajat. Samalla kihlakunnanulosottomiehen virkanimike poistui.

Vakituisessa virassa työskennelleet kihlakunnanulosottomiehet (n. 380) siirrettiin ulosottoylitarkastajan virkoihin ja he muodostavat alueellisen laajan täytäntöönpanon (5 aluetta) ja valtakunnallisen erityistäytäntöönpanon. Ulosottoylitarkastajan tehtävänkuva käsittää samat tehtävät kuin oli kihlakunnanulosottomiehellä.

Perustäytäntöönpanoa, joka on valtakunnallinen toiminto tekee 180 ulosottotarkastajaa ja heidät on rekrytoitu julkisella haulla uusiin virkoihin.
Perustäytäntöönpano on perintää sähköisin työvälinein ja puhelimella, asiakasta toimipaikassa tapaamatta. Näin esim. Oulussa työskentelevä ulosottotarkastaja voi hoitaa turkulaisen velallisen asioita.

Ulosottoylitarkastajien uudesta palkkausjärjestelmästä saatiin neuvoteltua sopimus 05/2021 ja siinä yhteydessä sporttelit poistuivat kokonaan. Näin ulosottomiehet siirtyivät kokonaispalkkaukseen. Ulosottotarkastajien osalta neuvottelut palkkausjärjestelmästä ovat vielä kesken.

Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys on vaihtanut muutosten johdosta nimensä ja on nykyään Suomen Ulosottoylitarkastajat ja -tarkastajat ry. Yhdistys kuuluu Julkisten ja Hyvinvointialojen liittoon.

Valoisaa kevään odotusta kaikille !

Harri Lepolahti
Puheenjohtaja
Suomen Ulosottoylitarkastajat ja -tarkastajat ry


 
*   *   *   *   *   *        

Palaa arkistoon